Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 05-03-2016 16:15:43
Huishouden & Energie

Wie weet wat een printer verbruikt aan energie?

U meldt dat deze persoon door omstandigheden geen internet heeft. dus uw pc wordt kennelijk ook nog die 3 uren gebruikt.
met zovele uren dagelijks printen kan deze persoon maar beter naar de bibliotheek gaan. daar staan computers voor publieksgebruik, en met een eigen laptop is internetgebruik via wifi daar gratis, en dan kan daar per print betaald worden. daar staan printers voor grootgebruik. een all-in-one printer voor thuisgebruik lijkt me echt niet geschikt voor dergelijk intensief en veelvuldig gebruik. dan bent u te snel aan een nieuwe printer toe (die u dan zelf moet uitzoeken, kopen, betalen, aansluiten etc. neem ik aan).  als er problemen mee ontstaan bent u degene die ze moet oplossen, vervangen van cartridges komt op u neer en daar achterheen gaan, ze kopen, etc. en als er problemen met de pc komen, zult u die ook zelf dan op moeten lossen.
dit is niet incidenteel iemand een printje laten maken via uw pc en daarmee even uit de brand helpen, maar structureel langdurig dagelijks gebruik van pc en printer.
dat e.e.a. "in goede harmonie" gaat valt goed te begrijpen want waar vindt deze persoon iemand waar hij/zij hetzelfde kan doen? mij lijkt het misbruik maken van uw goedheid.
ik zou met deze dure persoonlijke service stoppen en verwijzen naar bijv. de bibliotheek.
ik begrijp ook werkelijk niet dat iemand het durft om bij een ander zo'n 3 uren per dag te gaan printen en de pc te gebruiken.