Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 06-03-2016 19:47:17
Geldzaken & Recht

Foto ongevraagd op facebook


>door akkerdistel - 06 mar 2016 om 17:51


 


>ja, fotograferen op de openbare weg mag deze hierna publiceren ook.


 


niet zonder meer…


je huiswerk doen eer je reageert zou de kwaliteit van je reactie’s beslist geen kwaad doen, maar ik heb niet het idee dat je daar erg mee zit…
 
quote:


 


publicatie van opnamen


 


publicatie van een foto of filmopname waar iemand herkenbaar opstaat, kan een schending van het portretrecht zijn. de geportretteerde moet een redelijk belang kunnen laten zien (zoals privacy) op grond waarvan het werk niet gepubliceerd mag worden.


 


als een opname of foto rechtmatig gemaakt is , wil dat nog niet zeggen dat deze ook mag worden gepubliceerd. een dergelijke opname is namelijk een portret van de personen die erop staan, en dus geldt daarvoor het portretrecht. de auteurswet beschouwt zo'n afbeelding als een "portret anders dan in opdracht". deze mag alleen worden gepubliceerd als daarmee geen redelijk belang van de geportretteerde in gevaar komt. meestal zal het dan gaan om een privacy-belang.


 


bron: ius mentis.


 


klik>  http://www.iusmentis.com/maatschappij/privacy/filmen-cameratoezicht/" target="_blank">cameratoezicht, filmen en fotograferen van mensen