Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 07-03-2016 17:33:22
Auto & Vervoer

Tweede hands auto gekocht die niet deugd

U heeft geen fabrieksgarantie, maar binnen 6 maanden kunt u wel een beroep doen op de wettelijke garantie (non-conformiteit). omdat bij een gebrek dat zich binnen 6 maanden na aflevering openbaart, vermoed wordt dat het gebrek aan het product ligt en niet aan de consument. de verkoper zal in zo'n geval het gebrek kosteloos moeten herstellen. is hij daar niet toe in staat, dan mag u de overeenkomst ontbinden. dus u zult de verkoper nog wel een kans moeten geven. maar dit moet kosteloos!

ik vind het overigens nogal vreemd dat de monteur zegt dat u alles moet betalen, terwijl de verkoper daar nog geen uitsluitsel over heeft gegeven.

u kunt klik http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:ghsgr:2011:bt7574" target="_blank">hier  een vonnis nalezen, waarbij de verkoper ook geen weet had van het gebrek, de rechter zegt daarover het volgende

aan de bedoelde non-conformiteit van de auto doet niet aan af dat (verkoper) , zoals zij zegt, geen garantie heeft gegeven. ook zonder garantie rust op de verkoper de (basis)verplichting om te verkopen en te leveren van datgene wat de koper op grond van de koopovereenkomst mocht verwachten.