Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
dick1959 - 10-03-2016 01:10:01
Winkels & Webshops

Al mijn fotoalbums weg van de hema sinds de nieuwe software! zonder ruimte te geven om een album af te maken! wat kan die hema hier aan doen?

Beste lieneke,

er is een oplossing voor windows-gebruikers:


1) download de albelli-software vanaf hun site en installeer deze software.


 


2) start albelli en maak een nieuw album aan van exact hetzelfde formaat, als waarin het oude hema fotoalbum is gemaakt, bijv. vierkant xl (30 x 30cm , harde kaft). stop er een paar willekeurige foto's in en sla het album op onder de naam album1


 


3) onder de map <mijn documenten> of <my documents> was al een map <hema fotoalbum> aanwezig en er is nu ook een map  <albelli fotoboeken> aangemaakt.


 


4) start de <windows verkenner> en ga naar de map <hema fotoalbum>.


 


5) kopieer de volledige map van jouw oude hema fotoalbum (bijv. vakantie) uit de map <hema fotoalbum> naar de   map <albelli fotoboeken>. het originele album van de hema heb je straks nog nodig.


 


6) onder de map <albelli fotoboeken> staat de map <album1> ook nog. kopieer vanuit deze map 5 bestanden: album1.~alb, album1.alb, album1.atf, template.als en template.atf. en plak deze in de map <vakantie> onder de map <albelli fotoboeken>.


 


de twee bestanden template.als en template.atf overschrijf/vervang je.


 


 7) in de map <vakantie> van <albelli fotoboeken> verwijder je de drie bestanden vakantie.~alb, vakantie.alb en vakantie.atf.


 


8) de gekopieerde bestanden album1.~alb, album1.alb en album1.atf hernoem je naar resp. vakantie.~alb, vakantie.alb en vakantie.atf.


 


9) je opent het fotoboek <vakantie> van albelli nu opnieuw in de albelli-software. met dit album mag je nog niets doen!


10) terwijl het album <vakantie> geopend is, kopieer je de 5 bestanden template.als en template.atf ,vakantie.~alb, vakantie.alb, vakantie.atf uit de originele map <hema fotoalbum/vakantie> weer naar de map <albelli fotoboeken/vakantie>. je overschrijft dus 5 bestanden.


11) ga terug naar het geopende albelli fotoalbum <vakantie> en kies linksboven voor <product openen>. als het programma vraagt of je de wijzigingen op wilt slaan, kies dan voor <nee>.


 


het album wordt nu geopend in albelli met de foto's op de juiste volgorde met alle achtergronden, kaders etc. maar je mag met dit album ook nog steeds niet doen!


 


12) kies nu linksboven voor <opslaan als>. geef dit album bijv. de naam <vakantie nieuw>. het album is nu een echt albelli-album geworden. nu kan je weer alles met het album doen!


 


13) verwijder de map <albelli fotoboeken\vakantie>. dit is het oude hema-album.

er is ook een jip en janneke-methode beschikbaar van tolstoj op de site van de consumentenbond