Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

domantwoord
domantwoord - 11-03-2016 16:57:37
Computers & Telefonie

Op link phisingmail geklikt, hoe weet ik nu of mijn computer is besmet?

ik wil toch weer even op een hardnekkig misverstand wijzen, een phisingmail is niet per definitie een virus, ga er dus ook niet van uit dat een virusscanner het wel als zodanig zal zien!! 
pishing zelf hoeft nog niet eens een virus te zijn maar kan in principe een normale toepassing zijn die word misbruikt.


 


verder is het hier geopperde zoeken bij geinstaleerde programma's naar het laatst geinstaleerde virus echt te dom voor woorden, als het zo makkelijk zou zijn zou het bestrijden van computer virussen opeens wel heel eenvoudig worden en konden alle virusscanners wel opdoeken!!


juist het zich verbergen in op zich reguliere bestanden, programma's en toepassingen en het zichzelf via o.a. deze weg versprijden is wat een virus een virus maakt, na het oplopen van een echt virus is dat echt niet zo simpel in de geinstaleerde software in het configuratie scherm te vinden, was het maar waar ......


 


ook is het opvolgen van het advies om zomaar in het wilde weg vreemde programma's te deleten het domste wat je kan doen, op deze manier maak je het de virus bedenkers wel erg makkelijk, ze hoeven zelf niets te doen want je doet het zelf al voor hen...