Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
digioma - 15-03-2016 14:53:09
Geldzaken & Recht

Rechten na aanschaf zonnepanelen

Ben bang dat je hierin weinig rechten hebt. wij hebben al zo'n 12 jaar zonnepanelen en die hebben nooit datgene opgebracht wat ongeveer werd verwacht. bovendien ben je erg afhankelijk van weersomstandigheden; een lange herfst met extreem veel buien (dus echt donkere wolken) kan van invloed zijn, net zoals een pak sneeuw op de panelen, dus men kan nooit een bepaalde opbrengst garanderen. ik vind 75% opbrengst een royale waarde; zou er heel blij mee geweest zijn. doet me denken aan de reclame voor zuinig rijdende auto's... die zijn in optimale toestand getest, die je onderweg ook nooit aantreft.

inmiddels hebben wij de panelen afgekoppeld (liggen nog wel op het dak) omdat de gemeente zo bot is om te weigeren hun bomen in onze straat (voor onze voordeur) in te korten of te snoeien. deze steken ver boven het dak uit en zeker in de zomer (met de vele bladeren) komt er geen sprankje licht meer op de panelen. tweemaal petitie getekend met hele rij buren die hetzelfde probleem hebben. volgens de gemeente nogen we blij zijn met zoveel zuurstof/stikstof in de doodlopende straat en zulke mooie bomen!!!