Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joepf - 16-03-2016 13:14:16
Huishouden & Energie

Nieuwe ketel en sinds dien moet thermostaat hoger

Veel oude thermostaten zijn niet meer nauwkeurig.  moderne elektronische thermostaten vaak wel, al kan ook daar een afwijking in zitten. omdat uw gevoel is dat de thermostaat hoger moet staan, neem ik aan dat het in de afwijking van de oude thermostaat zit. dat komt vooral voor als dat nog een oude, zonder batterijen is. het bimetaal dat de temperatuur meet, kan na verloop van tijd een afwijking vertonen, zodat er bij de verkeerde temperatuur werd geschakeld. u maar denken dat het 20  graden was in de kamer, maar de thermostaat sloeg pas bij 22 graden af als die op 20 graden stond. de nieuwe doet het  wel goed, en voor dezelfde echte temperatuur moet die dan dus hoger staan. gewoon slijtage van de oude thermostaat dus. bij een nieuwe ketel wordt gewoonlijk een open therm elektronische  thermostaat geleverd, die geen last heeft van slijtage, en meestal ook al beter is afgesteld dan die oude mechanische dingen.

overigens: veel ketels starten de pomp eenmaal per nacht of er warmte vraag is of niet, om te voorkomen dat die vast gaat zitten. dat kan op een vast tijdstip zijn, of een vast aantal uren na de laatste keer dat die heeft gedraaid. dat  is normaal. ruis in de leidingen is vaak lucht, ontluchten zou de leidingen dus stiller kunnen maken. (dit  voor een andere vraagsteller die met dit probleem zit)