Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 16-03-2016 13:26:03
Huishouden & Energie

Nieuwe ketel en sinds dien moet thermostaat hoger

De combinatie vloerverwarming èn radiatoren is bij veel fabrieksinstellingen van een ketel niet meegenomen. ketels inregelen is een vak appart en een installateur kan hier zelfs dagenlang enkele uren mee bezig zijn. dit is een extra kostenpost en wordt bijna nooit op een offerte gezet.

controleer:  1 -  de werkelijke (niet gevoelde) kamertemperatuur op vaste tijdstippen met een separate thermometer en vergelijk met de (nieuwe?) thermostaat.  2 - volg het gasverbruik en vergelijk met het verleden. 3 - vraag uw installateur uitdrukkelijk om een deskundige inregeling, mogelijk m.b.v. de producent met extra apparatuur. het feit, dat hij meerdere keren moest langskomen toont aan, dat hij eerder on-deskundig is.

moduleren (gelijkmatig met lagere temperatuuren verwarmen) is het steekwoord, hetgeen uw oude ketel mogelijk nog niet deed. ook dat is even wennen. de radiatoren worden daarbij niet meer heet, maar de vloerverwarming dus ook niet meer.