Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ke
kerstdag - 16-03-2016 15:47:37
Huishouden & Energie

Nieuwe ketel en sinds dien moet thermostaat hoger

Als u vloerverwarming heeft, neem ik aan dat de radiatoren (nagenoeg) dicht staan. als dan de pomp gaat draaien zal er geruis ontstaan. de meeste pompen kun je instellen. die van u draaid echter veel te hard en zo ontstaan deze klachten. de pomp moet dus op een lager toerental.
uw thermostaat. waarschijnlijk heeft nog een oude honnywell. vaak ontstaat er een afwijking omdat thermostaten of een verstelbare instelling of een vaste instelling heeft. de honnywell t87f is namelijk instelbaar en de instelling moet overeenkomen met het gasblok van de c.v. ketel. op het gasblok staat altijd het aantal millie amperre. onderaan zit een handeltje en hier kunt u de juiste ma instellen maar? niet iedere ketel werkt met deze honnywell.
zelf heb ik jaren bij feenstra gewerkt en helaas. er zijn, ondanks dat het een groot bedrijf is met vele monteurs, er maar enkelen die hier verstand van hebben.
dan de keuze van de c.v. ketel. niet erg handig een intergas te kopen en zeker niet bij feenstra, nu nuon..
u moet dus controleren of de ingestelde waarde van de thermostaat overeenkomt met de waarde van de c.v. ketel.
als u er niet uit kunt komen kunt u altijd integas zelf bellen en vragen voor een bezoek. wel uw klachten goed omschrijven en mededelen dat feenstra er niet uit kan komen. telefoonnummer van intergas: 0524-512345
succes.