Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 17-03-2016 18:45:38
Geldzaken & Recht

Hoi ik krijg van lindorff incasso nu een rekening van 2004 van wehkamp i

Wanneer is een ondernemer te laat met het sturen van de rekening?

het komt wel eens voor dat een ondernemer vergeet u meteen een rekening te sturen nadat u een product hebt gekocht of nadat de ondernemer een dienst heeft geleverd. uiteindelijk stuurt hij u een rekening op een moment dat u allang vergeten bent dat u de rekening nog moest betalen. de ondernemer mag dit doen binnen een bepaalde termijn: de verjaringstermijn. is de verjaringstermijn voorbij? dan is de ondernemer te laat. de rekening is dan 'verjaard'. u hoeft de rekening dan niet meer te betalen.


wat is de verjaringstermijn bij producten?

de verjaringstermijn bij producten is twee jaar. krijgt u na die twee jaar nog een rekening? dan hoeft u de rekening niet meer te betalen.


wat is de verjaringstermijn bij diensten?

de verjaringstermijn bij diensten en reizen is vijf jaar. krijgt u na die vijf jaar nog een rekening? dan hoeft u de rekening niet meer te betalen.


let op

stuurt de ondernemer u een brief waarin hij u herinnert aan de rekening? dan gaat de verjaringstermijn opnieuw in op het moment dat u de herinnering krijgt. dit wordt ook wel het 'stuiten' van de verjaring genoemd.

(bron:https://www.consuwijzer.nl/thema/verjaring" target="_blank"> consuwijzer)