Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Mat Matheij - 17-03-2016 21:01:56
Huishouden & Energie

Nieuwe ketel en sinds dien moet thermostaat hoger

Hoewel er niet veel toe te voegen is aan de reeds gegeven adviezen wil ik hieruit een aantal citeren. 'de thermostaat staat slechts voor de weergave van de temperatuur' en dat ter plekke. deze geeft dus een gemiddelde aan van de temperatuur in de ruimte. essentieel is de juiste fysieke plaats waar deze wordt gemonteerd. bij een niet bedrade versie is de plaats ervan naar keuze te wijzigen teneinde een voor u optimale plaats te verkrijgen. het gasverbruik kunt u dagelijks al dan niet digitaal aflezen en eerst dan tot de conclusie komen of er sprake is van een hoger verbruik dan voorheen.

vloerverwarming is t.o.v. radiatoren in principe effectiever omdat de gehele ruimte gelijkmatig vanaf de vloer wordt verwarmd. de watertemperatuur van dit type verwarming is beduidend lager dan die van conventionele verwarmingen. (70° t.o.v. naar ik meen ca. 40°). om een behaaglijke omgevingstemperatuur te creëren is het -als hoofdverwarming- zaak de vloer op een relatief constante temperatuur te houden. dat omdat het langer duurt om een temperatuursverschil te overbruggen. een programmeerbare thermostaat is dan ook geen gadget maar een must. uw installateur zou eenieder moeten voorzien van een duidelijke uitleg van en niet moeten volstaan met de opmerking 'dit is normaal' zoals dat wel vaker te horen valt op dit forum.