Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 21-03-2016 15:39:02
Computers & Telefonie

Mag microsoft zonder overleg mijn computer voorzien van windows 10

Ik wordt vandaag ook weer geconfronteerd met de dwingelandij om mijn 8.1 bij te werken naar windows 10. terwijl ik reeds:
kb3035583 reeds lang geleden verwijderd en verborgen heb.
aanbevolen updates uitgevinkt heb.
updates op handmatig heb staan.
en ik heb trouwens deze pc al eens geupgrade naar win10 en later win81 vanaf een backup teruggezet.... maar dat weerhoudt ms ook niet.

vandaag handmatig gezocht met als resultaat: download windows 10: aan de slag.  meer informatie:


belangrijk


de update voor november voor windows 10, die onder andere bestaat uit extra functies en verbeteringen, wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd zodra die beschikbaar komt. nadat de update is geïnstalleerd, wordt op uw apparaat windows 10 versie 1511 uitgevoerd


het blijkt dat deze windows 10 downloader inmiddels gepromoveerd is van aanbevolen naar optionele update. maar dan wel een optionele die standaard staat aangevinkt, en je niet zomaar wegkrijgt:   (belangrijke en optionele updates worden altijd bepaald, dat kun je niet uitschakelen zoals wel bij aanbevolen updates of updates voor andere ms-producten)
 
onder het vester van windows 10, aan de slag bij windows update staat:
alle beschikbare updates weergeven. klik daarop.
dan zie je links belangrijke updates en optionele updates. de win10 update staat aangevinkt onder de optionele en is bij mij 2794,5 mb groot.
stel nu dat je een belangrijke update wilt uitvoeren en niet die win10, dan moet je eerst de belangrijke update aanvinken en dan de win10 uitvinken. je kunt niet alleen de win10 uitvinken. er moet altijd een belangrijke update zijn die je tegelijkertijd aanvinkt. anders heb je namelijk geen knop ok om je keuze te bevestigen.