Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 27-03-2016 10:33:30
Geldzaken & Recht

Kosten bokkz

Mensen pas op! de belofte die gedaan is, is niets anders dan een luchtbel.

1: die website is niet te benaderen via een 'anonieme' browser, m.a.w. zij willen uw ip-adres hebben.

2: de uitkomst is niet anders, dan die van de belastingdienst.

3: uiteindelijk krijgt men een gewoon standaard pdf-je waarin aangegeven waar iedereen mogelijk (!) recht op zou kunnen hebben.
deze hadden zij ook meteen al kunnen geven.

4: op de laatste pagina, na de invulling, staat o.a. het volgende:
"de via dit onderzoek verzamelde gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een analyse van het ondergebruik van regelingen in nederland. dit gebeurd op basis van ‘geaggregeerde’ gegevens. dit wil zeggen dat geen enkele informatie tot individuele personen is te herleiden. alle tijdens het onderzoek verzamelde persoonsgegevens worden over 4 weken verwijderd uit het systeem van bokkz en vernietigd."
dat klopt dus niet, alleen al vanwege dat het ip-adres vast gelegd wordt. daarnaast werd er 'beloofd' dat men de uitkomst krijgt voor allerlei regelingen waar men recht op zou hebben, althans die suggestie werd gewekt. niets is minder waar. en waarom wordt er anonimiteit beloofd, als er naar een postcode gevraagd wordt. het enige dat niet gevraagd wordt is de familienaam. zelfs de voornamen (voluit) worden gevraagd.

5: dan de laatste zin, dat alle persoonsgegevens over 4 weken verwijderd zullen worden uit het systeem van bokkz. wie garandeert ons dat?
en krijgt de bond voor belastingbetalers ook die gegevens? zo ja, worden ze daar dan ook verwijderd?
de bond voor belastingbetalers wil misstanden aanpakken. laten zij eens beginnen bij hun zelf. waarom zei die heer niet gewoon eerlijk dat de uitkomst exact hetzelfde is als op de site van de belastindienst en dat men helemaal geen persoonlijk advies krijgt (althans die suggestie werd gewekt), om in aanmerking te komen voor allerlei regelingen e.d.

mocht u toch meedoen: vul alleen fictieve gegevens in, dus niet uw echte persoonsgegevens en ook niet de echte bedragen, maar ga er een x-bedrag naast zitten. uiteindelijk weet u of u 'iets' terug krijgt of niet en kunt u alles, naar waarheid, invullen op de belastingwebsite.

en, zoals reeds gesteld, het is en blijft een commerciële instelling, welke geld aan 'ons' wil verdienen. de financiële belangen van dit bedrijfje liggen echt niet bij de klant, maar alleen bij hen zelf.

m.a.w. vergeet die bokkz-website en ga gewoon naar de belastingdienst-website. dan weet u tenminste zeker dat uw gegevens in veilige handen zijn.
al met al: trap er niet in, ondanks dat dit item op tv bij kassa geweest is.