Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vaya_con_dios
vaya_con_dios - 28-03-2016 15:50:27
Geldzaken & Recht

Levensloopsparen niet voor pensioen

De overheid probeert op alle mogelijke manieren om eerder stoppen met werken te ontmoedigen. dit in tegenstelling tot enige jaren geleden. als eerste zult u de vraag moeten stellen: wil ik eerder stoppen met werken (en word ik daarvoor belastingtechnisch gestraft), of werk ik door tot mijn aow-leeftijd (dus niet 65-jarige leeftijd) om deze strafkortingen te ontlopen. aow-leeftijd zal voor u minimaal 67 jaar zijn.
is uw keuze: ik wil per se eerder stoppen met werken, dan kost dit onherroepelijk geld. bij de keuze blijven doorwerken is de beste oplossing het vrijkomende bedrag in een banksparenproduct onder te brengen en deze pas te laten uitkeren als u de aow-leeftijd bereikt heeft.
geen van beide is een ideale oplossing (zelfs verre van dat), maar voor klachten moet u bij de overheid zijn.
voor zover ik weet zijn alle politieke partijen vóór het langer doorwerken, dus zelfs bij de volgende verkiezingen kunt u uw ongenoegen niet kenbaar maken.