Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

besseldekker
besseldekker - 03-04-2016 22:36:46
Geldzaken & Recht

Twee banen

Vooropgesteld: ik ben geen fiscalist en geen boekhouder. maar volgens mij kloppen de cijfers om en nabij.

het minimumjeugdloon is op uw leeftijd € 693,70 (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon/vraag-en-antwoord/minimumloon-per-maand?utm_campaign=sea-t-mobile-a-minimumloon&utm_term=minimumloon&gclid=cpi8-r2j88scfw8o0wodcx4i_w" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon/vraag-en-antwoord/minimumloon-per-maand?utm_campaign=sea-t-mobile-a-minimumloon&utm_term=minimumloon&gclid=cpi8-r2j88scfw8o0wodcx4i_w). dit is bruto voor een volle maand.

stel dat bij uw bedrijf een volledige werkmaand 21 dagen van 8,25 uur bedraagt. dit is een veronderstelling: dat kunt u stellig het beste aan de administratie vragen. hoe dan ook, in dat geval wordt uw minimumdagloon € 693,70 / 21 = € 33,03. dat is 1 cent minder dan u ontving, de vakantietoeslag buiten beschouwing gelaten. dus dat klopt wel; die cent zal iets met afronding te maken hebben, of met de maandomvang, als die net iets anders is.

met de vakantietoeslag erbij houdt de werkgever loonheffing in over € 36,38, en die bedraagt in de eerste schijf 36,55%, dus € 13,30. dat klopt dus redelijk. waarschijnlijk klopt het zelfs precies, want mijn ondeskundige berekening is een tikje nattevingerwerk. ik hoop dat ik uw tijd hiermee niet verknoei.

hebt u wel rekening gehouden met het feit dat het minimumjeugdloon een brutobedrag is?