Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ir
Iris81 - 04-04-2016 15:46:57
Geldzaken & Recht

Ze zeggen dat ik iets besteld heb en ze dreigen mij met beslag leggen

Onbekende vordering via e-mail ontvangen? niet op ingaan vaak sturen oplichters slachtoffers naar een website waar je rond 200 euro aan krediet kan inkopen om de zogenaamde vordering te betalen om beslaglegging te voorkomen. mensen reageren dan vaak uit angst.

onbekende vordering via post ontvangen? dan moet deze gecontroleerd worden op 'echtheid'. regelmatig worden valse facturen gestuurd met een iban nummer van een 'geldezel' rekening.

enkel een gerechtelijke deurwaarder kan echt beslag leggen maar dat kan hij ook pas nadat hij u heeft gedaagd voor de rechter en er een vonnis in uw nadeel is uitgesproken of u bij verstek bent veroordeeld.

zie ook https://www.kbvg.nl/faq

enige verwarring kan onstaan als men een vordering krijgt via een deurwaarderskantoor wat ook een incassobureau is. het verschil tussen een incassobureau en gerechtsdeurwaarder is hier te vinden, http://www.wetrecht.nl/incassobureau/

u zegt dat ze menen dat u "iets" zou hebben besteld. er moet worden nagegaan of ze zich hebben gehouden aan de wet kopen op afstand.
https://www.consuwijzer.nl/thema/koop-op-afstand

aangezien u verder weinig informatie geeft kan ik verder weinig zeggen over uw specifieke situatie. indien u in de schuldsanering zit of onder bewind staat neem voor dit soort zaken dan altijd contact op met uw bewindvoerder.