Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 07-04-2016 13:09:17
Geldzaken & Recht

Eigen risico bij zakkenrollen pinpas

Hallo mcvanduuren4849 ,

 
diefstal bankpas, bankpas gestolen of verloren, creditcard kwijt
wanneer u het slachtoffer bent van diefstal of verlies van uw bankpas, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met uw bank, teneinde uw rekeningen te blokkeren. vanaf deze melding bent u niet meer aansprakelijk voor illegale opnames en ligt het risico bij de bank. u hebt wel altijd een eigen risico per pas. meestal €150. bij diefstal moet u bovendien aangifte doen bij de politie en de politie vragen om een afschrift van het proces verbaal. deze hebt u nodig richting bank. vraag zo spoedig mogelijk bij uw bank een schadeformulier aan. deze stuurt u samen met het proces-verbaal naar uw bank terug.


schade door diefstal of verlies bankpas
of de schade beperkt zal blijven tot het eigen risico is mede afhankelijk van de schuldvraag en de opstelling van de bank. als u zorgvuldig hebt gehandeld, zal de bank normaliter clementie hebben. toch kan het gebeuren dat de bank veel minder coulant is dan u had gehoopt. in dat geval doet u er goed aan om hiertegen schriftelijk bezwaar te maken. als u zeker weet dat u niets te verwijten is, moet u voet bij stuk houden. het is namelijk aan de bank om te bewijzen dat u daadwerkelijk onzorgvuldig bent geweest. het heeft geen zin om uw argumenten daarbij te doorspekken met allerlei speculaties met hoe een en ander gebeurd is. houd uw argumentatie vooral zakelijk en vraag de bank de schade die het eigen risico te boven gaat alsnog te vergoeden. geef in uw brief ook een termijn aan waarbinnen u de bank verzoekt om op uw verzoek te reageren.

bron : financieel.info.nl