Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 07-04-2016 19:29:12
Geldzaken & Recht

Woningverkoop

Hallo patio , 


concurrentie voor de koper van een huis?


dit betekent dat ook een particuliere verkoper zich mag bedenken, totdat hij de koopakte heeft ondertekend. houdt dat in dat een verkoper daarmee ‘zomaar’ wegkomt? volgens de hoge raad wel. slechts in zeer bijzondere gevallen moet een verkoper die zich bedenkt een schadevergoeding betalen aan de koper.


stel dat twee particulieren het met elkaar eens worden over de koop en verkoop van een huis. en dat zich, voordat de koopovereenkomst is ondertekend, een tweede koper meldt die een hoger bedrag wil betalen dan de (eerste) koper. zolang er geen koopovereenkomst is ondertekend, mag ook een particuliere verkoper zich nog bedenken. en dus mag een woning worden verkocht aan een andere koper die bereid is om meer te betalen dan de eerste koper.

bron : blog.deleeuw.nl