Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 08-04-2016 08:46:58
Huishouden & Energie

Kan iemand mij vertellen wat voor insecten de kleine bruine beestjes in mijn slaapkamer zijn?

Het is het meeltorretje. heb het lang geleden zelf meegemaakt. zaten in een nieuw gekocht pak zemelen. wanneer je ze eenmaal hebt, zoek al je keukenkastjes na. ze gaan voornamelijk zitten in de volgende voedingsmiddelen: paneermeel, brinta, havermout. koek, katten- en hondenbrokjes, kattensnoepjes etc. vreemd genoeg zul je ze niet in de suiker vinden, maar wel in zout.

ze zijn inderdaad niet bang voor licht, ze zoeken het zelfs op, ze gaan 's avonds op de muur in de warmte van een lamp zitten.

gooi alle verpakkingen weg waar zichtbare gaatjes in geboord zitten. zijn er voedingsmiddelen zoals hierboven genoemd en waar je niets aan ziet, stop deze toch in voorraadpotten met schroefdeksel, zodat je in de gaten kunt houden of ze er toch in zitten, op deze manier kunnen ze zich niet verspreiden. koop je weer iets nieuws, bewaar dit dan voorlopig ook in goed afsluitbare potten, want het kan héél lang duren voor je eraf bent. het meeltorretje is niet echt een vies beestje, maar het is wel een ellende als je er last van hebt.

denk ook aan je stofzuigerzak!