Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
lovewinnie - 08-04-2016 14:25:58
Geldzaken & Recht

Ex partner woont samen terwijl ik de hypotheek betaal

Ga met de bank praten. onderbewoning kan niet zomaar. er moet daarvoor toestemming gevragen worden bij de bank. daarnaast hoeft u geen partner alimentatie meer te betalen nu ze een nieuwe partner heeft. dat scheeld in de kosten.

daarnaast moet u naar een advocaat of wellicht kan dat ook via de bank dat weet ik niet. zowiezo even een juridisch loket raadplegen. ze zullen gaan kijken of u ex vrouw en partner draagkracht hebben het huis zelf te betalen. in dat geval is het opzich wel te regelen dat u het huis verkoopt aan u vrouw en nieuwe partner. huis gaat dan van u naam af.

andere optie is dat u het huis neemt. ex en kinderen en nieuwe partner moeten verhuizen. urgentie wordt hiervoor vaak wel verleent. 

3e optie is huis verkopen. winst of verlies delen en ieder u eigen huis zoeken.