Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

co
conform1957 - 09-04-2016 09:38:10
Geldzaken & Recht

Ex partner woont samen terwijl ik de hypotheek betaal

Helaas mag uw partner samenwonen in de gezamenlijke woning, omdat zij daar ook zeggenschap in heeft en hoeft de nieuwe partner niet mee te betalen aan de hypotheek, hij wordt immers niet in de akte genoemd. ook is dat geen onderbewoning. goed fatsoen is natuurlijk een andere zaak.
zolang de woning niet is verkocht blijven u en de (ex) partner beiden aansprakelijk en omdat uw ex geen inkomen heeft, bent u volledig aansprakelijk voor het betalen van de hypotheek.
het enige wat u kunt doen is ervoor zorgen dat de zaken snel afgerond worden. uw 'eventuele' advocaat kan u hierin bijstaan. heeft u geen advocaat, dan lijkt het mij verstandig om er toch een in te schakelen.
uw partner verliest het recht op partneralimentatie als zij gaat samenwonen, zie de tekst uit het bw hieronder. 
 

 artikel 1:160 burgerlijk wetboek (bw) waarvan de tekst luidt: 



“een verplichting van een gewezen echtgenoot om uit hoofde van echtscheiding levensonderhoud te verschaffen aan de wederpartij, eindigt wanneer deze opnieuw in het huwelijk treedt, een geregistreerd partnerschap aangaat dan wel is gaansamenleven met een ander als waren zij gehuwd of als hadden zij hun partnerschap laten registreren.”