Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwjurist
uwjurist - 12-04-2016 09:45:06
Geldzaken & Recht

Waar vind ik de wettelijke richtlijn voor het inhouden van borg?


beste vraagsteller,
is de woning beschadigd? is een voorinspectie gehouden. idem een eindinspectie, waarbij gebreken hadden moeten worden vastgelegd in een rapport?
zie ook de wet:


artikel 7:218 bw
1. de huurder is aansprakelijk voor schade aan de verhuurde zaak die is ontstaan door een hem toe te rekenen tekortschieten in de nakoming van een verplichting uit de huurovereenkomst.
2. alle schade wordt vermoed daardoor te zijn ontstaan, behoudens brandschade en, in geval van huur van een gebouwde onroerende zaak of een gedeelte daarvan, schade aan de buitenzijde van het gehuurde.
3. onverminderd http://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-7/artikel224/" target="_blank">artikel 224 lid 2 wordt de huurder vermoed het gehuurde in onbeschadigde toestand te hebben ontvangen.




met vriendelijke groet,


mr. monique doomernik