Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lexdura - 16-04-2016 22:49:44
Voeding & Gezondheid

Onzin van statines

Een molecuul verschil? welk molecuul dan? en verschilt met welk plastic, daar zijn tig soorten van?
overigens zegt zelfs een verschil van maar een atoom niets over de vergelijkbaarheid van stoffen.
o2 is zuurstof en hebben we nodig, o3 (een zuurstofatoom extra in het molecuult) heet ozon, een compleet andere stof, die ook in lage concentraties giftig is. nog een: water is h2o (een molecuul met twee waterstofatomen en een zuurstofatoom), essentieel voor ons, en zoals bekend niet brandbaar, h2o2 (molecuul met twee waterstofatomen en twee zuurstofatomen) is waterstofperoxide, een stof die je maar beter niet kunt drinken, en in bepaalde concentraties explosief kan zijn vanwege de aanwezige zuurstof.
keukenzout, natriumchloride (nacl), verschilt maar een atoom van chloorgas (cl2), maar de twee lijken in niets op elkaar...

margarine bestaat moluculen van waterstof, zuurstof en koolstof. plastics bestaan uit lange ketens van waterstof en koolstof (geen zuurstof). maar ik heb nieuws voor je: veel van wat je eet bestaat uit combinaties van koolstof, waterstof en zuurstof (zetmelen en suikers, oftewel koolhydraten bijvoorbeeld)

ik verbaas me altijd weer over de onzin die mensen die geen verstand van scheikunde hebben over chemie roepen...