Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 20-04-2016 10:00:10
Computers & Telefonie

Internet

U kon voor die tijd blijkbaar wel op de wifi komen.

ik heb ooit iets vergelijkbaars meegemaakt bij een kennis. bedraad werkte het internet wel, maar via de wifi niet meer.
als eerste natuurlijk gecontroleerd of de wifi überhaupt aan staan. veel laptops hebben een optie (knop of schuifje) om de wifi uit te zetten.
kunt u wel andere netwerken zien? zo nee, dan is inderdaad de wifi via die knop/.schuifje uitgeschakeld. of de adapter is kapot....

maar dat was bij die kennis allemaal in orde. herinstallatie van de wlan driver baatte ook niet.
na lang zoeken kwam ik op de oorzaak: in de instellingen/eigenschappen van de betreffende wifi-adapter stond bij internet protocol versie 4, bij eigenschappen een statisch ip adres ingesteld van een ander netwerk dan het eigen wifi netwerk. hoe dat er in kwam weet niemand (malware?), maar daardoor was het eigen netwerk dus ontoegankelijk. na deze op "automatisch een ip adres toewijzen" te hebben ingesteld was alles weer ok.