Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jaymie - 20-04-2016 12:54:37
Geldzaken & Recht

Moet geld terug krijgen van pixmania, maar ze zijn onbereikbaar

Zo is weer even geleden,maar ik heb het advies van marita 567 opgevolgd.
heb contact gehad met ecc.
ecc heeft contact gehad met

in navolging op uw klacht over pixmania informeren wij u als volgt:


 


onze collega’s van het ecc in frankrijk hebben ons laten weten dat pixmania in staat van faillissement verkeert. desalniettemin hebben onze franse collega’s contact opgenomen met het bedrijf dat het faillissement van pixmania regelt. maar het is niet bekend of er nog liquide middelen zijn, zodat u uw geld kan terugkrijgen.


 


zojuist hebben wij uw dossier doorgestuurd naar onze collega’s van het ecc in duitsland. reden hiervoor is dat de verkoper sotel gevestigd is in duitsland. wij hebben de situatie uitgelegd en onze duitse collega’s gevraagd om contact op te nemen met sotel. wellicht dat een terugbetaling via dat bedrijf mogelijk is.


 


zodra er meer bekend is in uw dossier, brengen wij u daarvan op de hoogte.
/////////////////////////////////////////////////////


 en daarna deze mail
//////////////////////////////////////////////


onze collega’s van het ecc in duitsland hebben uw klacht voorgelegd aan de ondernemer sotel. daarbij is aangegeven dat u tot nu toe geen terugbetaling heeft ontvangen. sotel heeft zich op het standpunt gesteld dat het geld weldegelijk is overgemaakt naar pixmania, en dat het geld via pixmania gevorderd moet worden. sotel is niet bereid om het geld alsnog rechtstreeks naar uw rekening over te maken. als bijlage hebben wij een bewijs van betaling toegevoegd.


 


de enige mogelijkheid is om het geld via pixmania terug te krijgen. maar zoals eerder aangegeven verkeert dit bedrijf in staat van faillissement. onze collega’s van het ecc in frankrijk hebben uw vordering neergelegd bij de curator. mocht er een reactie komen van de curator, dan brengen wij u daarvan op de hoogte.


 


om de verwachtingen enigszins bij te stellen wil wij u er alvast op voorbereiden dat het zeer lastig zal worden om het geld terug te vorderen van pixmania. de grotere schuldeisers krijgen eerst het geld terug mochten daar liquide middelen voor zijn. het is nog niet bekend of consumenten ook kans maken op een terugbetaling.

ik ga er dus vanuit dat ik het geld kwijt ben,maar hopelijk hebben andere mensen hier ook wat aan
in ieder geval allen bedankt voor jullie hulp