Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 22-04-2016 13:23:19
Geldzaken & Recht

Inburgerings examen bib/ duo op ambasade

Ik heb dat inburgeringsexamen nog nooit gesnapt, behalve dan als een extra barriere om laaggeletterden uit bijv het riff of diep-anatolie tegen te houden.
waarom moet een hbo-er of hoger opgeleide, die ook engels op dat niveau beheerst gezien zijn of haar studieboeken en jaren werkkring, een locale taal leren, terwijl met engels zelfs de loket-ambtenaar en boaér, en al helemaal de supermarkt-vakkenvuller uit de voeten kunnen ? en voor een baan... menig balkan-"klussjesman" kan daar uitstekend mee terecht, om over internationale bedrijven maar te zwijgen.

een vriendin van mij - phd voedingsmiddeltechnologe- spreekt naast vietnamees ook uitstekend mandarin en engels, voldoende om op internationale seminairs voordrachten te kunen houden, doch volgens de locale ambtenaar moest en zou ze echt het locale nederlands leren om een baan alhier te kunnen krijgen. oh, en ook om bij de locale fietsenmaker uit te kunnen leggen, als ze een lekke band had of zo. om iets te begrijpen van hoe alles in nederland reilt & zeilt was natuurlijk ook niets in het engels op internet te vinden, dus moesten vele maanden vermorst worden om nederlands te leren.
ze heeft die baan in engeland maar geaccepteerd en komt enkele keren per jaar naar nl, waarbij de baas van de baas van die ambtenaar al enkele keren haar in steenkolenengels e.e.a. te woord heeft moeten staan.