Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
george159 - 22-04-2016 20:54:21
Geldzaken & Recht

Inburgerings examen bib/ duo op ambasade

Mijn vrouw is afgestudeert als landbouw werktuigkundig ingenieur uit een militaire familie afkomstig, vader is gepensioneerd officier. heeft een zus en 4 broers, oa. lerares, politieman. bouwvakker, auto monteur en auto verkoper. dus niet afkomstig uit een hutje uit de jungle, en heel zeker niet dom! in 1999 kwam er een dochter in haar leven en moest ze stoppen met een goede baan en omdat indonesie geen sociaal vangnet heeft voor alleenstaande moeders is ze toen met haar spaarcenten het winkeltje begonnen.
heb als referent veel samen met haar geleerd op de site naar nederland en ook ik heb een heel aantal vertalingsfouten ontdekt, met name is de vertaling van woordjes naar engels maar ook naar het indonesisch heb ik mijn twijfels over.
examen gebeurd op de ambassade, maar digtaal. ambassade personeel let alleen op dat je niet fraudeert en wat ik van mijn vrouw begrepen heb zijn dit nederlandse (nederlandstalige) mensen en ik vertrouw erop dat ze niet voor corruptie vatbaar zijn! ze hoeft idd. niet meer het volledige examen meer te doen maar 150.- euro is voor ons toch steeds veel geld, vliegen naar jakarta voor het examen en de eerste keer koste mij 350,- euro. een rechter in nederland heeft gelukkig afgelopen jaar gezien en beslist dat dit discrimminatie is naar kandidaten die op een ambassade examen moeten doen en met een beetje mazzel kan ik in de toekomst een deel terug vorderen! heb bericht ontvangen van de nationale ombudsman, dat ze  aan het kijken zijn of ze een onderzoek kunnen gaan doen. bedankt trouwens allemaal voor jullie tips en reacties, zowel negatief als positief!!!
o, belgie of duitsland is geen optie, tegen de tijd dat ik verhuisd ben heeft het mij ook een klein kapitaal gekost en ben ik ook de nodige tijd kwijt! maar het was mij wel bekend.