Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ph
phoenix2000 - 01-05-2016 12:35:05
Geldzaken & Recht

Bijstandsuitkering - ik heb mijn auto naar de sloop gebracht, en daarna meteen een andere auto gekocht, maar nu wil de bijstand mij korten op de uitkering omdat het sloopgeld als winst word gezien. mag dit?

Leven, laat staan autorijden, op kosten van de gemeenschap is niet vanzelfsprekend. bijstand is bedoeld als aller- allerlaatste vangnet voor mensen die anders letterlijk krimperen. om die mensen niet te laten krimperen hebben helden van de gemeenschap betaald uit hun noeste arbeid en spaarcentjes, geen auto, geen vakantie, geen kleding, geen brood en zelfs geen medische zorg gekocht danwel daarop bespaard. met bloed zweet en tranen hebben deze helden van 's morgen vroeg tot 's avonds laat kei en keihard gewerkt totdat ze er dood bij neervielen waarna ze ook uit hun nalatenschap hebben betaald. voor iedere cent aan uitgekeerde bijstand heeft de gemeenschap zware offers gebracht. mensen die het ontvangen omdat ze anders krimperen hebben een schuld aan die gemeenschap en dienen daarvoor, naar hun beste kunnen, een wederdienst aan die gemeenschap terug te leveren. mensen die het ontvangen ondanks het feit dat ze anders niet zouden krimperen zijn lafaards, oneervolle mensen die op een achterbakse wijze misbruik maken van helden die offers hebben gebracht om mensen in nood te helpen. deze lafaards dienen wegens bijstandsfraude strafrechtelijk vervolgd te worden. truusje1234 hoort bij deze laatste groep en dient dus eerst strafrechterlijk te worden opgevoed.