Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 09-05-2016 12:35:57
Geldzaken & Recht

Kleren weggegooid door de sportschool

Ja, dat kunt u.
vergeten voorwerpen zijn gevonden voorwerpen. daarvoor geldt dat de vinder ze hetzij moet afleveren bij bureau gevonden voorwerpen danwel
melding daarvan maken en ze zelf bewaren.
gevonden voorwerpen worden nooit eigendom van de vinder. het eerste jaar mag je ze alleen bewaren. na 1 jaar krijg je het vrucht gebruik.

dat wil zeggen, stel je vindt 100 eur. je meldt dat netjes. dan mag je de 100 eur op de bank zetten. meldt de eigenaar zich binnen een jaar dan ben je verplicht de 100 eur incl rente (dat is dus het vruchtgebruik) terug te geven. na 1 jaar mag je de rente houden die je vangt maar moet je nog steeds het
bedrag teruggeven als de eigenaar zich meldt.

ok, voor jou sportschoenen betekent dit in concreto: als er geen afspraken zijn gemaakt met een deadline wanneer je ze kunt afhalen dan blijf je eigenaar van de sportschoenen en heb je recht op teruggave van de schoenen als je jezelf meldt als eigenaar. hebben ze echter wel een afspraak gemaakt, dan heb je pech. ook als jij bijv een brief te laat, of niet hebt ontvangen omdat je op vakantie was. heikel punt is en blijft: als jij die sportschoenen zo belangrijk vond waarom dan toch op vakantie? of waarom laat je ze niet door een ander afhalen?

en misscien het belangrijkste: waarom heb je geen afspraken met de sportschool gemaakt?