Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 12-05-2016 13:09:37
Geldzaken & Recht

Bijstandsuitkering

U heeft dus een overwaarde van 45.000. die regels voor 50 plus gelden alleen voor mensen met een iaow uitkering. weet u zeker dat u niet voor de iaow in aanmerking komt, voor zover ik kan zien is deze voor 50 plussers die langer dan 3 maanden een ww uitkering hebben gehad. ik zie geen beperking wat betreft volledige ww uitkering moeten hebben ontvangen. maar misschien kan iemand anders hier daar meer over vertellen.
klik https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/uitkering-oudere-werklozen-ioaw-iow-ioaz/vraag-en-antwoord/kom-ik-in-aanmerking-voor-een-ioaw-uitkering" target="_blank">hier

mocht u echt niet voor de iaow in aanmerking komen, dan is het nog niet gezegd dat u geen recht heeft op bijstand met behoud van uw huis.

klik http://www.antwoordopbijstand.nl/inhoud?pid=544" target="_blank">hier waaruit

de overwaarde is lager dan € 49.700,00


is de overwaarde van uw woning lager dan € 49.700,00, dan kunt u recht hebben op een bijstandsuitkering http://www.antwoordopbijstand.nl/inhoud/index/pid/1096" target="_self">om niet als u aan twee voorwaarden voldoet 



u woont (met uw gezin) zelf in de woning
van u en/of uw gezin kan niet worden verwacht dat u uw huis verkoopt of een (extra) hypotheek afsluit
u kunt hierbij denken aan de situatie waarin uw woonkosten ongeveer even hoog zijn als de huur van een voor u geschikte huurwoning.

voldoet u niet aan beide voorwaarden, dan kan uw gemeente u verplichten om de woning te verkopen of een (extra) hypotheek op de woning te nemen. van het geld dat u hiermee ontvangt kunt u voorzien in uw http://www.antwoordopbijstand.nl/inhoud/index/pid/1093" target="_self">levensonderhoud. u heeft dan geen recht op een bijstandsuitkering.

*************************

vraag in ieder geval de bijstand aan en ga in bezwaar als u wordt afgewezen. dat gaat officieel en niet via de telefoon. in feite kunt u helemaal geen rechten (of niet-rechten) aan dit telefoontje ontlenen.