Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 12-05-2016 15:26:35
Vrije tijd & Tuin

Schoonmaakazijn tegen onkruid..maar heb nu vlekken op mijn tegels in de achtertuin

@mumbai-cairo , 


stoeptegels en klinkers schoonmaken met azijn

het schoonmaakmiddel voor een duurzaam huishouden is natuurlijk azijn! dit ouderwetse schoonmaakmiddel blijft verrassen. en wat blijkt… ook in de tuin! azijn, huishoud- of schoonmaakazijn, is het aanvalsplan als het gaat om de verwijdering van groene aanslag. het aanvalsplan luidt als volgt: veeg je terras of oprit goed en zorg dat deze zoveel mogelijk vrij is van bladeren en vuil. vul een emmer met azijn en water (1 liter azijn en 1 liter water) en schrob vervolgens de hele bestrating van voor tot achter. spuit vervolgens het terras niet af en laat het water met azijn opdrogen. deze methode werkt het beste op een zonnige dag zodat de azijn goed in de tegels kan trekken. je zult zien dat in de weken erna de groene aanslag en mos langzaam zullen verdwijnen. hardnekkige plekken kun je nog even inspuiten met een plantenspuit gevuld met azijn. voor onderhoud is het vervolgens verstandig om iedere keer na het vegen even te schrobben met het azijnwater zodat mos en algen geen kans meer kunnen krijgen.


eerst uitproberen

voor alle hierboven vermelde methoden geldt dat het verstandig is deze eerst uit te proberen op een klein stukje voordat je begint. dit om te kijken of bijvoorbeeld de azijn geen rare, verkleurende uitwerking heeft op je tegels. in principe moet het eigenlijk altijd goed gaan, omdat de meeste genoemde middelen niet erg agressief zijn .

bron : duurzaamthuis.nl