Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

frtits22
frtits22 - 22-05-2016 03:14:24
Geldzaken & Recht

Onterechte dagvaarding

Het is inderdaad geen dagvaarding, hooguit een dreigbrief dat ze van plan zijn u te dagvaarden.
in een dagvaarding staat altijd de datum en het tijdstip van de zitting bij de kantonrechter.
een dagvaarding kan alleen worden uitgereikt door een deurwaarder. de deurwaarder zal trachten de dagvaarding persoonlijk te overhandigen. bent u niet thuis, dan zal de deurwaarder de dagvaarding persoonlijk in uw brievenbus gooien. er zit dus ook nooit een postzegel of een poststempel op.
ik zou zeggen: wacht de dagvaarding maar af en verzamel/bewaar alle bewijs. mocht u worden gedagvaard, dan gaat u gewoon naar de zitting (meestal is dat een zaal vol met 50 andere gedagvaarden zoals u) en dan kunt u in 3 zinnen uitleggen dat de vordering onterecht is en de bewijsstukken overhandigen.
de kans is echter groot dat die dagvaarding nooit komt en het bij dreigementen blijft. een dagvaarding kost namelijk aardig wat geld en dat moet in eerste instantie betaald worden door het incassobureau.