Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 02-06-2016 17:49:02
Geldzaken & Recht

Bekeuring 360 euro !! q-park voor "treintje rijden"

@zoekster1, het antwoord op je vraag http://daskapital.nl/2016/01/goedkoop_parkeren_ga_treintje.html" target="_blank">http://daskapital.nl/2016/01/goedkoop_parkeren_ga_treintje.html

in april 2015 moet een automobiliste zo depressief zijn geworden van de amsterdamse bijenkorf dat zij de parkeergarage is uitgereden zonder te betalen. dat kunstje flikte ze door behendig treintje te rijden. q-park, de uitbater van de desbetreffende parkeergarage, wist na gedegen onderzoek de automobiliste op te sporen en eiste het volgende bedrag van mevrouw: €50 naheffing parkeergeld en €365 boete. op grond van artikel 6.3 van de algemene voorwaarden van q-park (https://www.q-park.nl/portals/4/algemene%20voorwaarden%20abonnementen_2008.pdf" target="_blank">pdf) mocht het zelfs €1.000 in rekening brengen:

en dan nu de vraag van de dag: moet de automobiliste €365 + €50 betalen? nee en ja. de 
http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbnho:2015:11753" target="_blank">rechter kijkt naar het europese consumentenrecht en daar staat in dat 'een beding onder meer oneerlijk kan zijn als dat beding tot gevolg heeft een onevenredig hoge schadevergoeding op te leggen'. ondanks dat q-park betoogt dat de automobiliste 'internationaal, maatschappelijk ontoelaatbaar en moreel verwerpelijke gedrag' vertoont en dat zij q-park met allerlei kosten heeft opgezadeld, vindt de rechter die €1.000 te hoog in verhouding tot de parkeerkosten.

dus dat beding uit de algemene voorwaarden is onredelijk, vervalt daarom in zijn geheel en daarmee ook de boete. en zo resteert alleen de naheffing van het parkeergeld €50. mocht u menen een goedkope langparkeerplek te hebben ontdekt in de hoofdstad, dan bent u net te laat. q-park heeft als antwoord op de uitspraak de boete verlaagd 
naar €300.