Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Po
Pomeon - 03-06-2016 06:01:27
Geldzaken & Recht

Opgelicht door duitse koper via ebay, kan ik nog iets doen?

Daarmee bedoelen ze dat de koper gewoon zijn geld terug krijgt als de koop niet voldoet aan de beschrijving en de verkoper het product terugkrijgt. dus niet dat de verkoper bij een misleidende advertentie kan zeggen "gekocht is gekocht, ik hou lekker die 400euro."

echter, in jouw geval heb je de telefoon helemaal niet teruggekregen. is dat misschien aantoonbaar door bijv. het lage gewicht van de zending? (het gewicht staat vaak vermeld bij de tracking gegevens. misschien kan je die vergelijken met de tracking gegevens van het door jou verzonden pakket)

het is me onduidelijk of je uberhaupt contact hebt gehad met paypal zelf. heb je (tijdig) een geschil aangemaakt? heb je aangegeven dat de koper naar jouw mening niet de waarheid vertelt, aangezien het wél een nieuwe telefoon betreft?

als je bij paypal al sterk aannemelijk kan maken dat de telefoon die je hebt verzonden wél nieuw was (je had het eerder over foto's die je zou hebben en bijvoorbeeld een factuur), dan zou dat voor paypal al een reden kunnen zijn om ook te twijfelen aan de rest van het verhaal van de koper. 

als paypal niet op de hoogte is van jouw kant van het verhaal, dan kan de koper hier misschien nog veel langer mee doorgaan, omdat er geen klacht over hem bekend is. 

ik denk dat paypal je zal adviseren om aangifte te doen en een kopie daarvan op te sturen naar paypal. in dat geval kunnen ze meer voor je betekenen en mogelijk de samenwerking met de koper beëindigen. 
voeg daar ook alle foto's, bewijs van verzenden, imei-nummer, etc. bij.

naar welk land heb je de telefoon eigenlijk verzonden?