Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 06-06-2016 13:00:28
Huishouden & Energie

Na hoeveel jaar moet een elektriciteitsmeter worden vervangen?

er is geen grens aan de leeftijd ik heb zelf nog een hangen uit me geboortejaar nl 1961.


pas als de meetinstituut  enkele meters uit een bepaalde serie en jaar binnen krijgen waar te veel afwijking inzit zullen de meters worden vervangen en dat zal nu meteen een intelligente meter worden.


nou las ik hier onder dat als men deze niet wil hebben er weer een  "gewone" meter wordt opgehangen maar dat is niet altijd waar.


wel mag je op afstand laten uitlezen van een meter weigeren.


echter is de angst dat deze misbruikt wordt al iets wat ver achterhaald is.


er was in het begin wel zo dat er een fout in de software zat waardoor deze uitgelezen zou kunnen worden maar daar was wel zeer duur apparatuur voor nodig.


nu is dat hersteld en kan er geen inbreuk meer worden gedaan maar er zullen altijd wel mensen zijn die denken dat je meer dan alleen de meter kan uitlezen, tja meer dan twee miljoen meters uitgaan zitten lezen zal wel een hobby zijn van die mensen denk ik dan maar. 


maar wat wel waar is dat je echt geen cent gaat besparen met een slimme meter sterker nog er zijn mensen die juist een ipad gaan kopen om te gaan "besparen" de ipad kost rond de €450 plus de kosten voor het opladen betekend dus geen besparing maar je gaat meer verbruiken :)


ook is het verstandiger om een goedkopere energie bedrijf te zoekken en trap niet in de reclame van een bedrijf waar je zo slime cv termostaat krijgt, ook die betaal je zelf en bespaar je alleen als je een dikke trui en/of met een dikke deken op de bank gaat zitten om tv te kijken.


en een tip.


heb je van de winter je oven aan gehad? zet dan de deur open de rest warmte gaat dan de ruimte in in de plaats dat deze door de oven wordt afgekoeld.
tip 2


vevang je lampen door een ledlamp en al helemaal als een normale lamp zo 40 watt of meer is de besparing is echt groot maar in een keuken kan het zijn dat je juist meer licht nodig hebt zoals boven een werkblad.


denk dan eens aan spotjes met een ledspot.


helaas word een spotje meestal geleverd met halogeen lampen maar koop dan meteen een paar ledlampen er voor ook deze zijn niet goedkoop maar wel heel zuinig maar let wel op dat je warm wit neemt en geen koel wit deze stralen namelijk een blauwe gloed uit maar hebben wel een hogere licht opbrengst.