Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 08-06-2016 14:53:06
Huishouden & Energie

Ik wil overstappen van energieleverancier, waarmee moet ik rekening houden?

waar je rekening mee moet houden is dat je twee rekeningen moet betalen binnen de zelfde maand.


je oude provider mag namelijk nog een maand in rekening brengen die je als je teveel hebt betaald wel terug krijgt maar pas als alles is berekend en dan nog heb je kans dat je de laast betaalde rekening ook pas weer daarna krijgt.


maar ook mag je de nieuwe provider gaan betalen, je betaald namelijk een maand vooruit hou dus rekening er mee dat je even dubbel gaat betalen.


hou er ook rekening mee dat als je geld terug (*) krijgt van je oude provider dat het tot 3 weken kan duren voor je het op je rekening terug ziet.
en soms krijg je ook je extra betaalde rekening pas terug als alles in orde blijkt te zijn :( kan dus ook tot 3 weken duren.

maar mocht je iederemaand wat geld overhouden probeer dan de rekening van de energie provider te verhogen.


rente krijg je niet bij de bank en mochten we een zware winter krijgen dan hoef je bij de jaarnota niet of weinig bij te betalen.


 


(*)


let op je kan te maken krijgen met een jaarnota en ook nog eens met een eindnota en deze kan wel eens flink tegen vallen zelf zou ik bijna €1000 terug krijgen volgens de website van nle maar ik kreeg bijna de helft terug incl de kom er bij premie.


en kijk eens uit naar een collective energie inkoop zoals van de consumentenbond of eigenhuis soms is dat een stuk voordeliger dan waar je een "welkoms" bonus krijgt die je toch weer zelf mag betalen (oxxio, nle, enz enz.) 


maar je kan ook bij gaslicht.com de prijzen proberen te vergelijken maar net wat er hier wordt gezegt, neem geen 3 jarige contract of het moet een vaste prijs contract zijn maar zelfs dan is het nog goedkoper om iederjaar over te stappen.


maar nogmaals lees goed wat er staat en vergelijk ook de prijzen bij andere websites, soms doen ze een stunt aanbieding maar neem dan alleen een jaar contract nooit voor 3 jaar.