Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

chris74
chris74 - 11-06-2016 09:26:30
Computers & Telefonie

Mijn laptop is gehacked wie weet of nog iets kan doen eraan

de meeste onzin antwoorden gelezen waarbij ik blij ben dat ik een goede riem om heb... geneuzel uit hackers uit india en vraag uw provider... daar kom je niet verder mee. ict / computers is een vak. praat mee als u weet waar u het over hebt!


 


@ vraagsteller, uw vraag is te summier. er word al aangegeven dat meer info nodig is. welke errors ziet u? welke namen worden er aan gehangen? het is van belang om specifieke gegevens te benoemen. er is veel te koop in ict land en dat geldt helaas ook voor virussen en randsom / spywares.


 


we moeten nu maar gissen en aannames doen naar uw probleem.


 


maargoed, ik doe een poging! ik vermoed dat uw bestanden en foto's niet meer te openen zijn en dat er daar om geld word gevraagd. u bent dus te grazen genomen door een variant cryptolocker. er zijn er verschillende in de omloop maar wellicht heeft u geluk. als de variant -teslacrypt - based is dan heeft eset daar een tool voor.


 


toch raad ik u dan wel aan om dan (gezien uw vraagstelling) om u te laten bij staan door een computer deskundige. zelf heb ik dit al een keer voor iemand moeten oplossen en liep tegen wat uitdagingen aan. te weinig schijfruimte, tool maakt een kopie van elk bestand, en daarna moest ik alles flink opschonen.


 


is het een andere variant waar (nog) geen tool voor is. u heef tdan pech en ik kan u dan enkel aanraden een andere disk in de pc te stoppen en de geinfecteerde disk nog even apart te houden. wellicht dat er in de toekomst nog een tool word vrijgegeven en dat u op een later moment uw data alsnog kan terug halen.