Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 11-06-2016 18:30:32
Geldzaken & Recht

Wat als een bedrijf geen arbo heeft ingeschakeld

@george159,

uw ervaring(en) zo lezend, kom ik tot de constatering dat niet de arbo-dienst ingebreke is gebleven, maar uw werkgever. 
uw werkgever en namens hem uw direct leidinggevende, is verantwoordelijk voor uw reïntegratie en huurt ter ondersteuning een arbo-dienst in om samen de zieke medewerker op deskundige wijze verantwoord te begeleiden naar terugkeer op de werkvloer.
uw direct leidinggevende is, namens de werkgever, de persoon die uw begeleiding en reintegratie programma tot uitvoering brengt.
dit doet hij/zij middels regelmatig ( 2x p.mnd.) te houden reïntegratiegesprekken met u, waarbij ook uw mening over de voortgang van uw genezing van belang is.
bij elk gesprek dienen de voortgang en vervolgafspraken schriftelijk te worden vastgelegd.
de arbo-arts kan uw direct leidinggevende adviseren over uw mogelijkheden, maar zonder daarbij uw medische toestand te vermelden.
uw directleidinggevende en de arbo-arts hebben, als het goed gaat, ook regelmatig contact over de voortgang van uw reïntegratie.
samengevat, uw werkgever en met name uw direct leidinggevende is blijkbaar in gebreke gebleven.
ik denk dat u een sterke zaak heeft en zeker het advies van @uwjurist om een arbeidsrechtjurist in te schakelen zou moeten opvolgen.

sterkte en succes,  mein33