Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 15-06-2016 16:16:00
Geldzaken & Recht

Transitie vergoeding voor 1 juli 2015

Hallo algemeen , 


transitievergoeding en overgangsrecht

het kan zijn dat een ontslagprocedure voor 1 juli 2015 is gestart en doorloopt tot na die datum. in dat geval geldt het oude recht. uw werkgever hoeft u geen transitievergoeding te betalen.
er zijn 3 situaties waarin het oude recht geldt:




opzegging (via uwv)

is de arbeidsovereenkomst voor 1 juli 2015 opgezegd? dan blijft het oude recht gelden.
dit geldt ook als het verzoek voor ontslag aan uwv is ingediend voor 1 juli 2015. ook als uwv na 1 juli 2015 op het verzoek beslist en de arbeidsovereenkomst na 1 juli 2015 eindigt. wel ontvangt u mogelijk op basis van collectieve of individuele afspraken een ontslagvergoeding.






ontbinding (door kantonrechter)
is een verzoek aan de kantonrechter om de arbeidsovereenkomst te ontbinden ingediend voor 1 juli 2015? dan blijft het oude recht gelden. daarbij kan de kantonrechter een vergoeding toekennen op basis van de kantonrechtersformule . 



tijdelijk contract eindigt van rechtswege
bij een tijdelijk contract dat van rechtswege is afgelopen vóór 1 juli 2015 is de werkgever geen wettelijke transitievergoeding verschuldigd 

lees verdere informatie hier , klik op de rode regel .

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ontslag/vraag-en-antwoord/heb-ik-recht-op-een-vergoeding-als-ik-word-ontslagen" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ontslag/vraag-en-antwoord/heb-ik-recht-op-een-vergoeding-als-ik-word-ontslagen