Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 16-06-2016 19:29:40
Geldzaken & Recht

Betalingsregeling belasting

Door michel de wild - 16 jun. 2016 om 17:38

(...)
ik weet niet welke programma de belasting heeft, maar deze staan automatisch ingevuld, ik weet dat ik deze had moet controleren, maar ook hier weer je gaat er van uit dat zo'n grote instelling wel goed is, en dat zij die vooraf ingevulde aanslagen goed invullen. zelfs daar kun je niet dus van op aan.



===
hier klopt helemaal niets van. de arbeidskorting past uw werkgever toe. in het aangifteprogramma staan de gegevens die uw werkgever heeft aangeleverd (dezelfde als op uw jaaropgave staan). aan het eind van het programma staat een berekening van de verschuldigde belasting. op basis van uw inkomsten. de heffingskortingen worden daarbij opnieuw berekend. dus de juiste berekening van de arbeidskorting zit in het programma.
toen u de aangifte indiende, zag u al dat u moest betalen. vanaf dat moment kunt u al geld opzij zetten. dus feitelijk hebt u 12 maanden + de tijd tussen het doen van aangifte en het ontvangen van de aanslag. dat is al gauw zo'n 15 tot 18 maanden.