Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 21-06-2016 14:27:03
Winkels & Webshops

Ben ik nu verplicht de glazen te betalen?

Lastig verhaal. want uit uw verhaal krijg ik niet duidelijk of u nu echt een overeenkomst heeft gesloten met de verkoper. aan de ene kant lijkt het erop van niet, u heeft het over een definitief antwoord op dinsdag. aan de andere kant heeft u het over een betaling en verzekering. dan lijkt het er weer op van wel.

als u wilt weten hoe dit juridisch ligt.
een overeenkomst komt tot stand door een aanbod en aanvaarding daarvan. nu gaat het erom of u een 'wilsverklaring' heeft gegeven en dus het aanbod aanvaard. dat kan ook mondeling. heeft u op een gegeven moment gezegd: ja, die bril wil ik van u kopen, of heeft u aangegeven dat u nog reserves heeft en dat u dinsdag met een definitief antwoord komt.
in het eerste geval zit u eraan vast en in het tweede geval niet.

u heeft de gebeurtenis op zo'n manier opgeschreven dat het een beetje mistig is. bij mij roept dat altijd achterdocht op, maar het kan zijn dat het voor u zonneklaar is wat hier nu werkelijk gaande is.