Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 25-06-2016 10:56:23
Geldzaken & Recht

Opgelicht met vals geld

Heeft u wel officieel aangifte gedaan van oplichting?tegenwoordig kun je bij een strafproces een schadeclaim indienen, dan wordt uw schade gevoegd aan de strafzaak. als zij dan wordt veroordeeld kan zij tevens worden veroordeeld tot het betalen van de schadeclaim. ik denk dat zij wel voor de rechter zal moeten verschijnen, vervalsing van geld is een zwaar misdrijf, kan me niet voorstellen dat zij op eigen houtje opereert. waarschijnlijk maakt zij deel uit van een grotere bende, ze zullen haar nu wel stevig aan de tand voelen hoe zij aan het valse geld kwam.

schadevergoeding
als je aangifte hebt gedaan van oplichting, kan de politie een onderzoek instellen naar de dader. het openbaar ministerie kan overgaan tot strafvervolging van de verdachte. als slachtoffer kun je recht hebben op een schadevergoeding. is er een strafproces, dan kun je dit schriftelijk aanvragen via het zogeheten voegingsformulier. dit heet voegen, want je voegt jezelf in het strafproces. dit formulier wordt automatisch naar je toegestuurd zodra een verdachte strafrechtelijk wordt vervolgd. vul het nauwkeurig in. een juridisch medewerker of een advocaat kan je bij het voegen helpen. uiteindelijk doet de strafrechter een uitspraak over de schade.

klik http://www.slachtofferwijzer.nl/diefstal/oplichtingoffraude/juridische-hulp-na-oplichting-of-fraude" target="_blank">hier voor verdere informatie

eventueel kunt u ook nog een civiele zaak tegen de vrouw aanspannen, dan is een rechtsbijstandverzekering wel een plus.