Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 28-06-2016 13:13:40
Computers & Telefonie

Powerbank zwelt op. is dat gevaarlijk?

lithium-polymeer-accu's (afgekort: lipo-accu's) hebben een bijzondere behandeling nodig. dit geldt zowel voor het laden en ontladen als ook voor de opslag en het verdere gebruik. hierbij moet u letten op de volgende specificaties:


 een foutieve behandeling kan tot explosies, brand, rookontwikkeling en vergiftigingsgevaar leiden. tevens leidt een niet opvolgen van de handleiding en de waarschuwingen tot vermindering van de prestaties van de accu en andere defecten.


de capaciteit van de accu wordt met iedere lading/ontlading kleiner. ook bij de opslag bij te hoge of te lage temperaturen kan dit een geleidelijke vermindering van de capaciteit ten gevolge hebben. in de modelbouw bereiken de accu's vanwege de hoge ontlaadstromen en de inductiestromen van de motor, ook bij het opvolgen van de laad- en ontlaadvoorschriften na 50 cycli nog ongeveer 50-80% van de capaciteit van een nieuwe accu.


accupacks mogen niet in serie en niet parallel geschakeld worden, omdat de cellencapaciteiten en de laadtoestand te verschillend kunnen zijn. door ons geleverde accupacks zijn daarom geselecteerd.


deze handleiding moet op een veilige plaats worden bewaard en in ieder geval aan een eventuele volgende eigenaar worden overhandigd.