Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 01-07-2016 22:37:33
Auto & Vervoer

Probleem wegenwacht anwb buitenland

Ik ben al meerdere keren weggesleept vanuit het buitenland, maar ik heb nooit deze problemen ervaren. een sleper is vaak ook monteur. eerst wordt gekeken of met een noodreparatie de auto zelf naar een, door de anwb aangegeven, garage kan rijden. zo niet wordt deze pas opgetakeld. als de sleper al constateerd dat reparatie zinloos is wordt deze naar een depot gebracht. wat was bij u de exacte reden van pech? kapotte motor kan zo veel zijn.

u moet weten dat u niet de enige bent die een beroep doet op de anwb, wachttijden kunnen oplopen en vaak ook de lokale mensen werken niet met de snelheid die wij gewend zijn. wachttijden van een week en 500km reizen voor een vervangende auto is niet leuk, maar nog altijd beter dan zelf alles moeten regelen. met een goede reisverzekering zijn al deze kosten ook nog declareerbaar.

uw auto is economisch niet rendabel meer om te repareren. iedereen kent wel een mannetje in de buurt die goedkoop auto's kan oplappen om zo de levensduur te verlengen. indien de anwb alle auto's moeten repatrieren die economisch totall loss zijn in de hoop dat ze in nederland opgelapt kunnen worden, is er een zwaar tekort aan materieel om deze te vervoeren. daarnaast zijn de kosten enorm.

het is heel vervelend voor u, maar beter is om voordat u vertrekt te weten waar u voor verzekerd bent en waar u recht op heeft. hopelijk had u wel vervangend vervoer afgesloten en daarmee uw vakantie afgemaakt.