Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
nico de zwart - 04-07-2016 14:51:48
Geldzaken & Recht

Wat zijn onze rechten? logees (vogels) 15 mnd niet opgehaald, nu wil ze ze terug

Het lijkt me dat €5,- per dag een redelijke vergoeding is voor 2 vogels, dus over 15 maanden zou dat op ongeveer €2,250.- komen.
stuur een email of aangetekende brief;

"zoals we zijn overeengekomen heb ik op je twee vogels gepast. volgens afspraak zou dat voor twee weken zijn, waarbij jij voor voer en de kosten van verzorging zou zorgen. de twee weken zijn inmiddels vijftien maanden geworden, en qua kosten heb je nagenoeg niets bijgedragen. op mijn herinneringen om de vogels op te halen en de kosten te betalen is niet gereageerd.
we hebben geen vaste afspraak gemaakt over de hoogte van de kosten, maar ik stel voor €2,50 per vogel per dag als redelijke vergoeding. dit komt op een totaal van €2,250.- en, voor de duidelijkheid, dit is een opeisbare vordering.
na betaling van dit bedrag op mijn rekening (iban ....) kun je de vogels komen ophalen.
als je niet binnen 14 dagen schriftelijk reageert ga ik er van uit dat je geen interesse meer hebt in de vogels, waarna ze dan onherroepelijk mijn eigendom worden, en blijven. je schuld van €2,250.- wordt dan verrekend met de eigendomsoverdracht van de twee vogels.

met vriendelijke groet ..."

succes.