Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ve
Verkadej - 06-07-2016 08:41:37
Computers & Telefonie

Hoe krijg ik in het buitenland "uitzending gemist"van npo?

Ik vraag me af, of er geen bezwaar gemaakt kan worden tegen deze wijze van blokkeren. wie in het buitenland woont moet namelijk doorgaans wél in nederland inkomstenbelasting betalen. en hierin is sinds het jaar 2000 de omroepbijdrage in meegenomen. dus men betaalt wél voor deze dienst maar mag er geen gebruik van maken.

auteursrechtelijk kan er dus voor wat betreft nederlandse belastingplichtingen géén bezwaar zijn, ook al wonen ze in het buitenland, want ze hebben gewoon bijgedragen. als een en ander praktisch niet realiseerbaar is, dan dienen wellicht "buitenlandse" nederlanders gecompenseerd te worden voor hun omroepbijdrage.

(bovendien moeten de meeste buitenlandse nederlanders in hun woonland ook nog eens omroepbijdrage betalen, dus hoezo voorkomen van dubbele belasting?)