Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 11-07-2016 21:55:24
Geldzaken & Recht

Parkeerboete ten onrechte uitgeschreven

[edit-red.] en inderdaad, vaak worden er fouten gemaakt bij het verbaliseren, dus opvragen van alle gegevens is niet zelden al voldoende om te kunnen aantonen dat oom/tante agent een fout heeft gemaakt.
ooit wist ik een boete vanwege door rood rijden ongedaan te maken. ten eerste was ik niet door rood gereden, maar ja, wat een politiebeambte waarneemt is in de ogen van officieren van justitie en kantonrechters altijd feilloos.
gelukkig bleek in mijn situatie het gezichtsvermogen van de verbalisant zo beroerd, dat hij, na minutenlang mijn rijbewijs te hebben bestudeerd, de oliedomme vraag stelde of ik nog steeds woonachtig was in de .....straat. nee, was mijn antwoord en daar heb ik ook nooit gewoond. waar ik dan wel woonde, was de volgende vraag. ik wees de oliebol erop dat het zo fijn is dat we documenten hebben , zoals bijv. het rijbewijs, waarop de adresgegevens zijn vermeld. pas toen zag hij dat het de .....laan was, waar ik woonde. de kantonrechter was, in tegenstelling tot de officier van justitie, zo verstandig mee te gaan in mijn argument dat een diender die niet kon lezen wat mijn rijbewijs te zien gaf, onmogelijk had kunnen zien dat ik door rood was gereden. ik had gelukkig ook een getuige, die ik een korte verklaring betreffende het voorval had laten ondertekenen.