Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 12-07-2016 15:47:49
Computers & Telefonie

Avast safezone browser

Nog even doorgezocht naar een betere en nederlandstalige link:
https://www.security.nl/posting/459912/google-onderzoeker+vindt+ernstig+lek+in+avast-browser

het lijkt me wel dat het lek indertijd door avast is gedicht maar het is zowieso altijd aan te bevelen nooit op op pop-ups te reageren die aanbieden van alles te installeren, hoe verleidelijk het er ook uit ziet.

u kunt uiteraard ook in chrome of firefox een incognito sessie starten die géén cookies opslaat en alzijn sporen weer wist bij het afsluiten. dat is een stuk veiliger.


voor de tweede keer in een week tijd heeft een beveiligingsonderzoeker van google kwetsbaarheden onthuld in een door een anti-virusbedrijf ontwikkelde browser. het gaat om avastium, ook bekend als 'safezone'. dit is een door anti-virusbedrijf avast ontwikkelde browser gebaseerd op chromium.


chromium vormt ook de basis voor google chrome, alsmede verschillende andere browsers. volgens onderzoeker https://code.google.com/p/google-security-research/issues/detail?id=679" target="_blank">tavis ormandy heeft avast bij de ontwikkeling belangrijke beveiligingscontroles verwijderd. daardoor is het voor een aanvaller mogelijk om avastium te starten als de gebruiker met elke willekeurige browser op de computer een kwaadaardige website bezoekt. vervolgens kan de aanvaller avastium volledig overnemen, om zo onder andere bestanden, cookies en wachtwoorden te lezen.


ook kan hij al op geauthenticeerde sessies meeliften en bijvoorbeeld e-mail lezen of dingen doen met internetbankieren, aldus ormandy. hij sluit niet uit dat met iets meer onderzoek het voor een aanvaller zelfs mogelijk is om willekeurige code op de computer uit te voeren en zo het systeem volledig over te nemen. eind december waarschuwde ormandy avast. het anti-virusbedrijf kwam gisteren met een https://forum.avast.com/index.php?topic=182468.0" target="_blank">oplossing.