Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Be
Ben 1250 - 21-07-2016 14:44:04
Huishouden & Energie

Water blijft in wasverzachterbakje staan

Loopt de machine verder wel vlot vol met water of gaat dat ook langzamer dan normaal.
koppel dan de slang eens af en kijk of de kraan even los in een emmer wel voldoende water doorlaat. die willen nog wel eens blijven hangen op maar een beetje open.
als die vlot stroomt kan het een verstopt zeefje zijn. dat kun je meestal vinden bij de kraanaansluiting en/of tussen de vulslang slang en de machine.
als het probleem daarna nog bestaat haal dan het zeepbakje eens los (uit de machine) en maak het 100% schoon. haal eventuele schotjes los zodat het er achter ook helemaal schoon is.
heeft dat nog niet geholpen dan moet het deksel er even af. pas op je kunt nu aan delen komen die onder de volle spanning staan dus als de machine niks hoeft te doen, stekker er uit! en alleen er in als je goed weet waar je mee bezig bent, anders aan een vakman overlaten.
het kan zijn dat het toevoerslangetje van het waterventiel naar het wasverzachtercompartiment verstopt is. dus loshalen en schoonmaken of vervangen. zijn universele slangetjes dus gewoon per meter of gedeelte daarvan kopen bij onderdelenhuis automaterialen zaak o.i.d.
verder gebeurt het wel eens dat het waterventiel niet meer werkt. of dat de aansturing daarvan defect is. dus ventiel of ventielblok vervangen of aansturing repareren danwel vervangen als dat lonend is.