Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
rene17 - 28-10-2005 20:50:04
Auto & Vervoer

Oldtimer verzekering

de tarieven en voorwaarden van oldtimers zijn erop gebaseerd dat u heel erg zuinig bent op uw klassieker en dat u deze eigenlijk alleen met speciale dagen, in het weekend of met mooi weer uit de garage haalt. hierdoor ligt het risico voor dit soort auto's heel wat lager en kan de lage premie worden geboden.


als u veel kilometers maakt, gebruikt u de auto dus als ieder ander met een niet-oldtimer, en dan is het niet gerechtvaardigd om wel een lagere premie te krijgen zonder bonus/malussysteem.


de eenvoudigste oplossing: koop een oude auto die u alleen wa verzekert en waarmee u de meeste kilometers maakt. de klassieker is dan als 2e auto met minder te rijden kilometers wel te verzekeren tegen oldtimer-voorwaarden en -premies, op taxatie-basis.


het is dus vervelend, maar u zult moeten kiezen ...


- twee auto's zodat u uw klassieker op de juiste waarde kunt verzekeren, of


- alleen de oldtimer, maar dan geen voordeel aan de oldtimerpremie.